Angoltanulás? A játék mindig jó megoldás!

Az angol nyelvtanulás során nagyon fontos a játékosság. Az a legjobb, ha gyermeked úgy érzi, hogy nem tanult semmit, csak játszott. A gyerekek lételeme a játék, játék közben sokkal többet jegyeznek meg, mintha leültetnénk őket tanulni. Ráadásul így még élvezik is, amit csinálnak, nem kell kényszerítened, és vért izzadva szenvednetek.

Játszani. De hogyan?

Persze - gondolod most- könnyű azt mondani, hogy játékosan. De hogyan? Mi az a játék, amit egyben tanít is?

Nagyon hatékonyak a régi, ismert játékok. Például szótanulás helyett játszhattok memóriajátékot vagy dominót. Ellentétek, szinonimák tanulásához készíthettek kártyákat, és játszhattok Fekete Pétert. Ahogy bővül gyermeked szókincse, növelheted a kártyák számát. Hidd el, nem fogja megunni, és pillanatok alatt sajátítja el így a szavakat. Ha több időd van, a szó mellé képet is tehetsz, így színesebb lesz a kártya, és gyermeket még gyorsabban megtanulja a szavakat. Ezeket a játékokat később is bármikor elővehetitek és gyakorolhattok velük.

Használd gyermeked kreativitását!

Ha úgy érzed, nem vagy elég kreatív, bízd gyermekedre a rajzolást. A gyerekek még kreatívabbak, mint mi. Általában szeretnek színezni és rajzolni. Elkészíteti ő a kártya képét, ezzel is tanulja a szavakat. Adhatsz neki színezőt, így gyakorolhatja a színeket és az adott tárgyak nevét.

A rajz sokrétűen használható. Például ellenőrizheted vele a szövegértését is. Adj neki egy egyszerű angol szöveget, ami alapján rajzot kell készítenie. Ő figyel a szövegre, használja a kreativitását, Te pedig láthatod, hogy mit értett meg.

Minden nap

Egy kicsit - ha lehet - minden nap játsszatok. Ha esetleg néha tiltakozik, ne erőltesd, majd másnap folytatjátok. Ha erőszakos vagy, rá fog jönni, hogy a játék valójában tanulás, és így könnyen bedacolhat.

Nem baj, ha hibázik

Mit tegyél a hibákkal? A kártyajátékoknál, memóriánál természetesen fontos a pontosság, itt csak a helyes választ fogadd el. Azonban például egy rajzolás vagy egy párbeszéd esetén nem érdemes állandóan javítani, mert az is elveheti a kedvét, elveszti érdeklődését és motiváltságát. A nyelvtanulás során az egyik legfontosabb cél, hogy a diák meg tudja értetni magát. Nem baj, ha hibás, de értsék meg, amit mondani akar. A túlzott helyességre törekvés akadályozhatja a kommunikációt.

Ki a győztes?

Ha van kedvetek hozzá, versenyezhettek is, de nem muszáj. Vannak olyan gyerekek, akiket a verseny, a győzelem nagyon motivál, de vannak olyanok, akiknek kevesebb önbizalmuk van, és már a verseny gondolatára is lefagynak.

A legfontosabb, hogy ne kényszernek, hanem szórakozásnak érezze a tanulást. Mindkettőtöknek könnyebb így.

Vannak még ötleteink

Ha szeretnéd, hogy gyermeked játékosan és gyorsan tanuljon meg angolul, akkor ismerkedj meg az Angolnyelvgyerekeknek.hu módszerével. 

Kattints ide, és tudd meg, hogy hogyan segíthetsz gyermeked angol nyelvtudásának fejlesztésében >>>

Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki


Az 5 legnagyobb hiba, mely hátráltat a nyelvtanulásban

Ha megkérdezném Tőled, mi a legnagyobb hiba, amit egy nyelvtanuló elkövethet, mit válaszolnál? Kicsi a szókincse? Rossz a kiejtése? Rosszul alkalmazza a nyelvtant? Legkevésbé sem!

Hogyan segíthetsz gyermekednek az angol nyelvtanulásban? 5+1 ötlet szülőknek

Nyelvet tanulni nem mindig könnyű, és ha gyermeked lemarad a többiektől, akkor hamar elcsügged, és elveszítik a kedvét. Vajon Te, szülőként hogyan segíthetsz neki? Mit tehetsz azért, hogy könnyebben tanulja a nyelvet, és jobb eredményeket érjen el?

Diszlexia és nyelvtanulás

Sok szülő panaszkodik, hogy gyermekének diszlexiája és tanulási nehézségei miatt gondjai vannak az idegen nyelv elsajátításával, és a nyelvvizsga megszerzésével. Vajon mi a megoldás?

15 tipp, mellyel a szótanulás szórakoztatóvá válik

A szótanulás, szókincsbővítés fontos része a nyelvtanulásnak. Sajnos monoton és unalmas. Legalábbis ezt mondják sokan. De vajon lehet-e a szótanulás kevésbé izgalmas vagy akár érdekes? Megszerethetjük-e a szótanulást?

Van nyelvérzéked!

Amikor a nyelvtudásról, vagy a nyelvtudás hiányáról beszélgetek valakivel, az egyik leggyakrabban ismételt érv: "Nincs nyelvérzékem!" Vajon mi is az igazság a nyelvérzékről?

Miért ne kellene nyelvet tanulni?

Sok szülő és pedagógus örült, amikor pár éve bevezették, hogy a diszlexiás diákok számára felmentést lehet adni a nyelvtanulás, pontosabban a nyelvtanulás értékelése alól. Én nem voltam közöttük. Vajon miért kell a diszlexiásoknak is nyelvet tanulni?

Három történet az angoltanulásról - Mások hogy oldják meg?

Pár nappal ezelőtt arra kértük a szülőket, hogy írják meg a gyermekük angol nyelvtanulásával kapcsolatos élményeiket. Hárman is elküldték történetüket, hogy azt közreadhassuk, és mindannyian tanulhassunk belőle. Vajon milyen problémákkal küszködnek

Gépezzen? Vagy ne gépezzen?

A gyerekek életében egyre fontosabb szerepet játszik a számítógép. Az egyik leginkább kedvelt számítógépes tevékenységük a számítógépes játék. De vajon fejleszti-e gyermeked nyelvtudását, ha számítógépes játékokat játszik?

Angol szótanuló memóriajáték

Mára a nyelvtanulás megkönnyítésére készítettünk egy memóriajátékot. A kártyák segítségével szavakat tanulhattok, megismerkedhettek a zöldségekkel és a gyümölcsökkel.

Mivel töltsük a nyarat?

Minden évben komoly dilemmát jelent számomra, hogy tanuljon, ismételjen nyáron gyermekem vagy inkább hagyjam pihenni? A jó évkezdéshez új élményekre van szükség.Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.

Telefon:87/482-155, Mobil: 30/227-06-91
e-mail: info@varazsbetu.hu