Hogy szerezte meg Bálint a nyelvvizsgát?

Tegnap, vásárlás közben egy régi kedves ismerősömmel, Istvánnal találkoztam. Örömmel kezdtünk beszélgetni, mert már jó pár éve nem találkoztunk. Pista vidáman mesélte, hogy Bálint, a nagyobbik fia, aki most 28 éves, végre megkapta a diplomáját. Mérnöknek tanult, és már három éve befejezte az iskolát, de nem volt meg a nyelvvizsgája, ezért csúszott ennyit.

Elevickélt angolból

Bálint mindig okos gyerek volt, alapvetően jól tanult, sőt, matekból és fizikából kiemelkedően teljesített, még versenyeredményei is voltak. Csak az angol, az nem ment soha. Általánosban még valahogy elevickélt, mindig megvolt a hármasa, de - saját bevallása szerint - ez csak a tanárok jóindulatán múlt. Talán benne volt a hiba, talán az volt a gond, hogy az általános iskolai évek alatt három különböző tanár is tanította, nem tudom - gondolkozott el Pista.

Folyamatos fulldoklás

Aztán jött a gimi - hát az folyamatos kudarc volt. Mivel hamar kiderült, hogy baj van, ezért folyamatosan járt magántanárhoz - ennek ellenére az első év végén elhasalt angolból, és éppen csak sikerült őt átrugdalni a pótvizsgán. Kemény menet volt - emlékezett vissza Pista - egész nyáron tanult nyomorult kölyök, tényleg nem lógott, és mégis alig lett meg. Később szerencsére bukásra már nem került sor, de mindig rezgett a léc, ha az angolról volt szó.

Elsodorta az ár

Aztán szerencsére felvették egyetemre, műszaki szakra ment, szerette is, jó is volt benne, és a nyelvtanulásról valahogy nem esett szó, bár a nyelvvizsgakényszer folyton ott lebegett a fejünk felett, mint a lesújtani készülő kard. Aztán le is sújtott. - Pista hangja még most is megremeg az indulattól. - Hiába végzett a gyerek jó eredménnyel, nem kaphatta meg a diplomát, mert nem volt nyelvvizsgája. Szerencsére talált egy céget, ahol papír nélkül is dolgozhatott, így legalább az anyagiakkal nem volt gond. Munka mellett tovább tanulta a nyelvet, járt magántanárhoz, végigcsinált több nyelvtanfolyamot is, és valóban fejlődött, de a nyelvvizsga többszöri nekifutásra sem lett meg.

Partot ért

Végül elegem lett! - legyintett - Az unokatestvérem fia és a barátnője pár éve kint dolgozik Londonban, van egy kis lakásuk. Egy fél évre befogadták Bálintot, hogy ott kint gyakorolhassa a nyelvet. Bálint délelőtt nyelviskolába járt, délután pedig egy kis pizzéria futáraként dolgozott. Bár még így is egy kisebb vagyont költöttünk rá, ez végre bevált! - örvendezett Pista. - Mikor Bálint hazajött, egyből sikerült letenni a vizsgát. Az írásbeli rész gyengébb lett, de a szóbeli rész remekül sikerült. Végül nemrég megkapta a diplomáját is, így most már teljes értékű mérnökként dolgozhat.

Természetesen együtt örültem Pistával, és gratuláltam, de később, hazafelé elgondolkodtam.

Hol a mentőcsónak?

Annyian vannak, akik Bálintéhoz hasonló gondokkal küszködnek! Az angol nyelvtanulás rengeteg gyereknek okoz gondot! Bár magyarul jól elboldogulnak az írással, az olvasással és a tanulással is, az angoltanulás során előjönnek a rejtett problémák, és csak kínlódnak.

Ami azt illeti, az angol nem igazán felel meg a kezdő nyelvtanulónak. Más az írás és az olvasás szabályrendszere, és rengeteg a kivétel, ami mind megnehezíti a tanulást. 

A szomorú az, hogy egy viszonylag egyszerű képességvizsgálattal ki lehetne deríteni hogy kinek lesznek problémái az angol nyelvvel, azonban erre legtöbbször nem kerül sor. Pedig sok szenvedést spórolhatnánk meg gyerekeinknek...

A Te gyermeked is megmenekülhet

Éppen ezért hoztuk létre a Angolnyelvgyerekeknek.hu különleges nyelvtanulási módszerét, mely a tanulási problémával küzdő gyerekeknek is lehetővé teszi, hogy sikeresen elsajátítsanak egy nyelvet. Így végre nekik sem kell azt hallgatniuk, hogy hülyék a nyelvtanuláshoz, vagy hogy nincs nyelvérzékük. Végre a Te gyermeked is sikerélményt és nyelvtanulási tapasztalatot szerezhet, ami alapvető lehet jövője szempontjából.

Gyermeked akár már pár hónap múlva önállóan kommunikálhat angolul. 

Ha szeretnéd, hogy gyermeked megtanuljon angolul, és szeretnéd, hogy végre sikere legyen a nyelvtanulásban, akkor hasznosnak fogod találni a az Angolnyelvgyerekeknek.hu módszerét.

Kattints ide, és tudj meg többet róla, hogy hogyan segíthetsz gyermekednek!

Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki


Az 5 legnagyobb hiba, mely hátráltat a nyelvtanulásban

Ha megkérdezném Tőled, mi a legnagyobb hiba, amit egy nyelvtanuló elkövethet, mit válaszolnál? Kicsi a szókincse? Rossz a kiejtése? Rosszul alkalmazza a nyelvtant? Legkevésbé sem!

Hogyan segíthetsz gyermekednek az angol nyelvtanulásban? 5+1 ötlet szülőknek

Nyelvet tanulni nem mindig könnyű, és ha gyermeked lemarad a többiektől, akkor hamar elcsügged, és elveszítik a kedvét. Vajon Te, szülőként hogyan segíthetsz neki? Mit tehetsz azért, hogy könnyebben tanulja a nyelvet, és jobb eredményeket érjen el?

Diszlexia és nyelvtanulás

Sok szülő panaszkodik, hogy gyermekének diszlexiája és tanulási nehézségei miatt gondjai vannak az idegen nyelv elsajátításával, és a nyelvvizsga megszerzésével. Vajon mi a megoldás?

15 tipp, mellyel a szótanulás szórakoztatóvá válik

A szótanulás, szókincsbővítés fontos része a nyelvtanulásnak. Sajnos monoton és unalmas. Legalábbis ezt mondják sokan. De vajon lehet-e a szótanulás kevésbé izgalmas vagy akár érdekes? Megszerethetjük-e a szótanulást?

Van nyelvérzéked!

Amikor a nyelvtudásról, vagy a nyelvtudás hiányáról beszélgetek valakivel, az egyik leggyakrabban ismételt érv: "Nincs nyelvérzékem!" Vajon mi is az igazság a nyelvérzékről?

Miért ne kellene nyelvet tanulni?

Sok szülő és pedagógus örült, amikor pár éve bevezették, hogy a diszlexiás diákok számára felmentést lehet adni a nyelvtanulás, pontosabban a nyelvtanulás értékelése alól. Én nem voltam közöttük. Vajon miért kell a diszlexiásoknak is nyelvet tanulni?

Három történet az angoltanulásról - Mások hogy oldják meg?

Pár nappal ezelőtt arra kértük a szülőket, hogy írják meg a gyermekük angol nyelvtanulásával kapcsolatos élményeiket. Hárman is elküldték történetüket, hogy azt közreadhassuk, és mindannyian tanulhassunk belőle. Vajon milyen problémákkal küszködnek

Gépezzen? Vagy ne gépezzen?

A gyerekek életében egyre fontosabb szerepet játszik a számítógép. Az egyik leginkább kedvelt számítógépes tevékenységük a számítógépes játék. De vajon fejleszti-e gyermeked nyelvtudását, ha számítógépes játékokat játszik?

Angol szótanuló memóriajáték

Mára a nyelvtanulás megkönnyítésére készítettünk egy memóriajátékot. A kártyák segítségével szavakat tanulhattok, megismerkedhettek a zöldségekkel és a gyümölcsökkel.

Mivel töltsük a nyarat?

Minden évben komoly dilemmát jelent számomra, hogy tanuljon, ismételjen nyáron gyermekem vagy inkább hagyjam pihenni? A jó évkezdéshez új élményekre van szükség.Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.

Telefon:87/482-155, Mobil: 30/227-06-91
e-mail: info@varazsbetu.hu