Angol nyelv gyerekeknek

Nyelvtanulás játékosan és könnyedén

Diszlexia és nyelvtanulás

Sok diszlexiás gyerek szülei panaszkodnak, hogy gyermeküknek diszlexiája és tanulási nehézségei miatt vannak gondjai az idegen nyelv elsajátításával, és a nyelvvizsga megszerzésével. 

Természetesen nem egyszerű válaszolni arra, hogy igazuk van-e, hiszen ahány diszlexiás, szinte annyi különböző probléma, részképesség-zavar állhat a háttérben, de a saját véleményem és tapasztalatom az, hogy a diszlexiások is igen jól elsajátíthatják és használhatják az idegen nyelveket.

Hogy tanulsz idegen nyelvet?

Jó példa erre egyik diákom, aki súlyos diszlexiája ellenére középfokú nyelvvizsgát tett. Nem kis teljesítmény, de mégis sikerült! Szóban is, írásban is... 

Hogy sikerült neki?

A megoldást valószínűleg a tanulás légkörében, a tanítási módszerekben és – legfőképp - a motivációban látom. Az előző diák esetében sem a szülők, sem a tanár nem erőltették a nyelvtanulást agresszív módszerekkel, a követelmények magas szintre emelésével. Ők is tudták, eredményeket elérni a nyelvtanuláshoz szükséges képességek fejlesztésével, és a szóbeliség hangsúlyozásával lehet. Nem gyorsan, nem nagycsoportban, sok ismétléssel.

Az iskolában persze nem a tanáron és nem is a szülőkön múlik a csoport létszáma. A másik kettő – a tanulás sebessége és az ismétlések száma - azonban csak akarat és tapasztalat kérdése. Akár azt is elérhetjük, hogy az írástól és olvasástól sem fog annyira félni a nyelvtanuló.

Nem csak angolul!

Sok nyelvtanár és nyelvkönyv esik abba a hibába, hogy szinte mindent idegen nyelven akar utasításba adni és elmagyarázni. Én ezzel nem értek egyet! Amíg a gyermeknek nincs meg a kellő szókincse és gyakorlata, addig ez csak túlterheli, megijeszti őt, vagy épp ellenkezőleg: elunja a nyelvtanulást.  

És a motiváció?

Szülőként az egyik legfontosabb dolog, amivel segíthetjük gyermekünk nyelvtanulását, az a motiváció. Ez az a belső hajtóerő, mely kitartást ad, mely segít a nehézségek leküzdésében.

Ha van kitűzött cél, amiért érdemes dolgozni, akkor sokkal könnyebb elsajátítani az adott nyelvet.

Az előző példában sem volt ez másként. Ennek a fiúnak az volt a fontos, hogy külföldi egyetemre tanulhasson tovább, és ebben a szülők is támogatták. Ez volt az, amiért képes volt küzdeni és harcolni, ez segített neki legyőzni a diszlexiát.

Ilyen célt természetesen nem minden szülő adhat, de megkeresheted azokat az apró motivációs forrásokat, amik segítenek. Ilyen lehet egy külföldi nyaralás, egy idegen nyelvű barát vagy beszélgetőtárs, vagy akár az, ha rendszeresen néztek filmeket az adott nyelven. Azok az apró kommunikációs sikerek, amik ilyenkor érik, hozzásegítik gyermekedet az erős belső motiváció kialakuláshoz.

A Te gyermekednek is szüksége van sikerélményre!

Éppen ezért hoztuk létre az AngolNyelvGyerekeknek.hu módszert, melynek segítségével a tanulási problémával küzdő gyerekek is el tudnak sajátítani egy nyelvet. Így végre nekik sem kell azt hallgatniuk, hogy hülyék a nyelvtanuláshoz, vagy hogy nincs nyelvérzékük. Végre a Te gyermeked is sikerélményt és nyelvtanulási tapasztalatot szerezhet, ami alapvető lehet jövője szempontjából.

Gyermeked akár már három hónap múlva önállóan kommunikálhat angolul. Képzeld csak el, milyen érzés lesz gyermeked mosolyát látni, amikor legközelebb külföldön ő tud valakitől majd eligazítást kérni. Gondolj csak bele, milyen büszke lesz magára!

Ha szeretnéd, hogy gyermeked megtanuljon angolul, és szeretnéd, hogy végre sikere legyen a nyelvtanulásban, itt az idő! Hétfőn indul kezdő nyelvtanfolyamunk, melynek segítségével a Te gyermeked is megtanulhat angolul!

Kattints ide, és tudj meg többet róla, hogy hogyan segíthetsz gyermekednek!

Ingyenes nyelvleckék gyerekeknek

Add meg neved és email címed, és rendszeresen küldünk Neked és gyermekednek angol nyelvleckéket. Játékokat, dalokat, videókat és egyszerű, könnyen érthető nyelvtani magyarázatokat fogtok kapni. A leckék csak pár percedet veszik igénybe, mégis rengeteg hasznos tudást nyújtanak. A leckék mindig ingyenesek maradnak.

Címed nem adjuk ki senkinek. A leckékről bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.


Érdekes cikkek