Mi a Te történeted?

A gyerekek iskolai nyelvtanulása nem csak számukra jelent felejthetetlen élményeket. Nekünk, szülőknek is megvannak a magunk, jó vagy rossz emlékei.

Ablakon kidobott hat év

A fiam általános iskolában heti három órában tanulta az idegen nyelvet hat éven keresztül, ezalatt három tanár tanította. Végig ötös volt belőle, a legjobbak közé tartozott. Nagy erőfeszítést nem kellett tennie érte, nem utálta, de nem is szerette a nyelvórákat, egyszerűen részt vett. Mikor középiskolába került, jött a hideg zuhany: a felmérés alapján a leggyengébb csoportba osztották. Ő elkeseredett, mi pedig elgondolkoztunk rajta, hogy mit is tanultak hat éven keresztül.

Szerencsénk volt: a középiskolában nagyon jó nyelvtanárt kapott, aki lelkesítette, segítette végig. Harmadikban középfokú, negyedikben felsőfokú nyelvvizsgát szerzett. Ennyit jelent egy jó, motiváló tanár, és ha a gyerek szereti azt, amit tanul.

Veletek mi történt?

A Te gyermekednek mi a története? Szereti a nyelvtanulást? Vagy küszködik, küszködött vele? Mi segített neki túllépni a nehézségeken? Mit szeret és mit utál legjobban az iskolai nyelvtanításban? Van sikerélménye? Van bátorsága megszólalni?

Úgy gondolom, sokat tanulhatunk egymás tapasztalataiból, ezért kérlek, írd meg, mi történt Veletek, milyen élményeket szereztetek az iskolai nyelvtanulás során, akár név nélkül is, hogy megoszthassuk másokkal is. Kérlek, történetedet az iroda@varazsbetu.hu címre küldd el 2017. július 20-án éjfélig.

Ajándéksorsolás

A beküldők között két ajándékutalványt sorsolunk ki, amelyeket a választásod szerint az AngolNyelvGyerekeknek.hu kezdő nyelvtanfolyamára szóló ingyenes részvételi lehetőségre vagy a Varázsbetű Szókincstár angol nyelvtanuló szoftverre válthatsz be. Kérlek, történeted mellett azt is írd meg, hogy melyik ajándékot szeretnéd.

Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki


Az 5 legnagyobb hiba, mely hátráltat a nyelvtanulásban

Ha megkérdezném Tőled, mi a legnagyobb hiba, amit egy nyelvtanuló elkövethet, mit válaszolnál? Kicsi a szókincse? Rossz a kiejtése? Rosszul alkalmazza a nyelvtant? Legkevésbé sem!

Hogyan segíthetsz gyermekednek az angol nyelvtanulásban? 5+1 ötlet szülőknek

Nyelvet tanulni nem mindig könnyű, és ha gyermeked lemarad a többiektől, akkor hamar elcsügged, és elveszítik a kedvét. Vajon Te, szülőként hogyan segíthetsz neki? Mit tehetsz azért, hogy könnyebben tanulja a nyelvet, és jobb eredményeket érjen el?

Diszlexia és nyelvtanulás

Sok szülő panaszkodik, hogy gyermekének diszlexiája és tanulási nehézségei miatt gondjai vannak az idegen nyelv elsajátításával, és a nyelvvizsga megszerzésével. Vajon mi a megoldás?

15 tipp, mellyel a szótanulás szórakoztatóvá válik

A szótanulás, szókincsbővítés fontos része a nyelvtanulásnak. Sajnos monoton és unalmas. Legalábbis ezt mondják sokan. De vajon lehet-e a szótanulás kevésbé izgalmas vagy akár érdekes? Megszerethetjük-e a szótanulást?

Van nyelvérzéked!

Amikor a nyelvtudásról, vagy a nyelvtudás hiányáról beszélgetek valakivel, az egyik leggyakrabban ismételt érv: "Nincs nyelvérzékem!" Vajon mi is az igazság a nyelvérzékről?

Miért ne kellene nyelvet tanulni?

Sok szülő és pedagógus örült, amikor pár éve bevezették, hogy a diszlexiás diákok számára felmentést lehet adni a nyelvtanulás, pontosabban a nyelvtanulás értékelése alól. Én nem voltam közöttük. Vajon miért kell a diszlexiásoknak is nyelvet tanulni?

Három történet az angoltanulásról - Mások hogy oldják meg?

Pár nappal ezelőtt arra kértük a szülőket, hogy írják meg a gyermekük angol nyelvtanulásával kapcsolatos élményeiket. Hárman is elküldték történetüket, hogy azt közreadhassuk, és mindannyian tanulhassunk belőle. Vajon milyen problémákkal küszködnek

Gépezzen? Vagy ne gépezzen?

A gyerekek életében egyre fontosabb szerepet játszik a számítógép. Az egyik leginkább kedvelt számítógépes tevékenységük a számítógépes játék. De vajon fejleszti-e gyermeked nyelvtudását, ha számítógépes játékokat játszik?

Angol szótanuló memóriajáték

Mára a nyelvtanulás megkönnyítésére készítettünk egy memóriajátékot. A kártyák segítségével szavakat tanulhattok, megismerkedhettek a zöldségekkel és a gyümölcsökkel.

Mivel töltsük a nyarat?

Minden évben komoly dilemmát jelent számomra, hogy tanuljon, ismételjen nyáron gyermekem vagy inkább hagyjam pihenni? A jó évkezdéshez új élményekre van szükség.Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.

Telefon:87/482-155, Mobil: 30/227-06-91
e-mail: info@varazsbetu.hu