Angol nyelv gyerekeknek

Nyelvtanulás játékosan és könnyedén

Miért kudarc olyan sok gyerek számára az általános iskolai nyelvtanulás? És mit tehetünk ellene?

A szülők személyes tapasztalata és a nemzetközi felmérések egyaránt igazolják: Magyarországon az általános iskolai nyelvtanítás kudarc. A gyerekek többsége hosszú évek után sem tud a tanult idegen nyelven megszólalni, és azt sem érti, hogy mit mondanak neki.

Pedig a használható - elsősorban angol - nyelvtudás alapvető fontosságú: egyre inkább szükség van rá a továbbtanulásban és később a munka során is. Akinek van nyelvvizsgája, az könnyebben tud elhelyezkedni, izgalmasabb munkát és magasabb fizetést kap. Éppen ezért annyira szomorú, hogy az iskolai nyelvtanítás elbukik.

Nincs nyelvérzékem?

Pedig a gyermekkor nem csak a konkrét nyelvtudás megszerzése szempontjából fontos! Ekkor alakul ki a személyiség, az önbizalom és a tanuláshoz való hozzáállás. Az ekkor szerzett tapasztalatok határozzák meg, hogy a gyermek felnőve szeret-e tanulni, és mivel szeret foglalkozni. Ha a nyelvtanulás során gyermekkorában csak kudarcokkal szembesül, akkor felnőve valószínűleg úgy gondolja majd magáról, hogy nincs nyelvérzéke, és meg sem próbálkozik a nyelvtanulással.

Diszlexiával még nehezebb!

Fokozottan igaz ez a diszlexiás vagy tanulási nehézséggel küzdő gyerekekre. Számukra a nyelvtanulás különösen nehéz feladat, főleg a nálunk legnépszerűbb angol nyelv esetében, melynek írásrendszere gyökeresen eltér a magyartól. Az angolban nem egyértelműek a betű-hang megfeleltetések, ráadásul rengeteg a kivétel az amúgy is laza szabályok alól. Ez pedig egy diszlexiás gyerek számára megnehezíti a tanulást és az írás-olvasást. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a diszlexa nyelvfüggő: sok olyan gyermek van, aki magyarul probléma nélkül ír és olvas, azonban az angol nyelv tanulása során (éppen a nyelv "szabálytalansága" miatt) komoly nehézségekkel küzdenek. Mivel így a probléma rejtve marad, ezért ezek a gyerekek nem kapnak szakértő segítséget, és csak küszködnek az angollal éveken át.

Személyre szabott módszerek

A diszlexiás gyerekeknek személyre szabott, speciális módszerekre van szükségük a sikeres nyelvtanuláshoz, hiszen csak így képesek angol nyelvből használható tudást szerezni. 

Éppen ezért hoztuk létre az Angolnyelvgyerekeknek.hu oldalt, melynek célja, hogy a diszlexiás és nyelvtanulási nehézséggel küzdő gyerekek számára is lehetőséget biztosítson az angol nyelv elsajátítására. Itt olyan speciális módszereket használunk, melyek minden gyerek - köztük az olvasási nehézséggel küzdő diákok – számára lehetővé teszik az angol nyelv elsajátítását, a fejlődést, és sikerélményt adnak nekik.

Tudj meg többet az AngolNyelvGyerekeknek.hu módszeréről! Olvass tovább >>>

Ismerkedj meg a legújabb módszerekkel és ötletekkel, melyek segítségével gyermeked használható angol nyelvtudást szerezhet. Nem kell tétlenül nézned, ahogy gyermeked kínlódik az iskolai nyelvórákon! Gyermekednek is lehetősége van kiemelkedni és a legjobbak közé kerülni!

Kattints ide, és tudd meg, hogyan segíthetsz gyermeked angol nyelvtudásának fejlesztésében>>>

Ingyenes nyelvleckék gyerekeknek

Add meg neved és email címed, és rendszeresen küldünk Neked és gyermekednek angol nyelvleckéket. Játékokat, dalokat, videókat és egyszerű, könnyen érthető nyelvtani magyarázatokat fogtok kapni. A leckék csak pár percedet veszik igénybe, mégis rengeteg hasznos tudást nyújtanak. A leckék mindig ingyenesek maradnak.

Címed nem adjuk ki senkinek. A leckékről bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.


Érdekes cikkek