Nem tudsz angolul? De igen!

Amikor angoltanulásról van szó, sokakat visszatart a szótanulástól való félelem. A szótanulás monoton, unalmas, időrabló és lélekölő - mondják sokan.

De igazuk van-e?

Hunglish

Valójában az angol már annyira része mindennapjainknak, hogy sokszor öntudatlanul is angol szavakat használunk. Pedig nem is kellett bemagolnunk őket.

Hogy ez jó vagy rossz, azon lehet vitatkozni, de ezek a szavak mindenképp részei beszédünknek. A nyelvtanulók dolgát vitathatatlanul megkönnyítik.

Magyarosítva

Lássunk néhány példát, hogy milyen angol szavakat használunk nap mint nap:

busz, futball, gól, farmer, dzseki, film, bébi, pulóver, blog, blogger, biznisz, dzsem, blézer, bob, bokszer, bojler, bár, cipzár, csekk, drón, dzsungel, gengszter, keksz, hifi, internet, kardigán, interjú, kemping, kajak, kenu, klub, koktél, hobbi, lift, partner, piknik, szendvics, tenisz, pinpong, pizsama, pléd, puding, poló, teszt, tonik, hamburger, szoftver, és így tovább...

Ezeket a szavakat többé-kevésbé ugyanígy ejtjük angolul is, de magyarosan írjuk őket le. Az angol írásmódot többségüknél külön meg kell tanulnunk, de kis rutinnal rá is érezhetünk.

Full angol

Vannak azonban olyan szavaink is, melyeknek még az írása sem változik az angol eredetihez képest:

blog, blogger, bob, hifi, partner, hamburger, google, film, lift, golf, farm, sci-fi, marketing, hotel, motel, net, pop, pub, hall, hardver. És még lehetne folytatni a sort.

Gondolj csak bele, ezeket a szavakat minden küszködés nélkül sajátítottad el, pusztán azzal, hogy hallottad, és magad is használni kezdted őket.

Könnyebb, mint hinnéd!

Tudom, félelmetes lehet szembenézni az ismeretlennel, az újdonsággal, de agyunk szótanulásra van berendezkedve. Csak a helyes módszereket kell megtalálni. Ha ezzel tisztában vagyunk, bátrabban fogunk megszólalni angolul.

A Te gyermeked is megtanulhat angolul!

Új oldalunk, az AngolNyelvGyerekeknek.hu segítségével a Te gyermeked is megtanulhat angolul. Akár már három hónap múlva önállóan beszélhet és kommunikálhat! 

Az angol könnyű nyelv, nem kell tőle félni!

Éppen ezért hoztuk létre az AngolNyelvGyerekeknek.hu oldalt, melynek célja, hogy minden gyerek számára lehetőséget biztosítson az angol nyelv elsajátítására. Itt olyan speciális módszereket használunk, melyek segítségével minden gyerek - köztük az olvasási nehézséggel küzdő diákok – képesek megtanulni angolul, és melyek a fejlődést és sikerélményt adnak nekik.

Tudj meg többet az AngolNyelvGyerekeknek.hu módszeréről! Olvass tovább >>>

Ismerkedj meg a legújabb módszerekkel és ötletekkel, melyek segítségével gyermeked használható angol nyelvtudást szerezhet. Nem kell tétlenül nézned, ahogy gyermeked kínlódik az iskolai nyelvórákon! Gyermekednek is lehetősége van kiemelkedni és a legjobbak közé kerülni!

Kattints ide, és tudd meg, hogyan segíthetsz gyermeked angol nyelvtudásának fejlesztésében>>>

Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki


Az 5 legnagyobb hiba, mely hátráltat a nyelvtanulásban

Ha megkérdezném Tőled, mi a legnagyobb hiba, amit egy nyelvtanuló elkövethet, mit válaszolnál? Kicsi a szókincse? Rossz a kiejtése? Rosszul alkalmazza a nyelvtant? Legkevésbé sem!

Hogyan segíthetsz gyermekednek az angol nyelvtanulásban? 5+1 ötlet szülőknek

Nyelvet tanulni nem mindig könnyű, és ha gyermeked lemarad a többiektől, akkor hamar elcsügged, és elveszítik a kedvét. Vajon Te, szülőként hogyan segíthetsz neki? Mit tehetsz azért, hogy könnyebben tanulja a nyelvet, és jobb eredményeket érjen el?

Diszlexia és nyelvtanulás

Sok szülő panaszkodik, hogy gyermekének diszlexiája és tanulási nehézségei miatt gondjai vannak az idegen nyelv elsajátításával, és a nyelvvizsga megszerzésével. Vajon mi a megoldás?

15 tipp, mellyel a szótanulás szórakoztatóvá válik

A szótanulás, szókincsbővítés fontos része a nyelvtanulásnak. Sajnos monoton és unalmas. Legalábbis ezt mondják sokan. De vajon lehet-e a szótanulás kevésbé izgalmas vagy akár érdekes? Megszerethetjük-e a szótanulást?

Van nyelvérzéked!

Amikor a nyelvtudásról, vagy a nyelvtudás hiányáról beszélgetek valakivel, az egyik leggyakrabban ismételt érv: "Nincs nyelvérzékem!" Vajon mi is az igazság a nyelvérzékről?

Miért ne kellene nyelvet tanulni?

Sok szülő és pedagógus örült, amikor pár éve bevezették, hogy a diszlexiás diákok számára felmentést lehet adni a nyelvtanulás, pontosabban a nyelvtanulás értékelése alól. Én nem voltam közöttük. Vajon miért kell a diszlexiásoknak is nyelvet tanulni?

Három történet az angoltanulásról - Mások hogy oldják meg?

Pár nappal ezelőtt arra kértük a szülőket, hogy írják meg a gyermekük angol nyelvtanulásával kapcsolatos élményeiket. Hárman is elküldték történetüket, hogy azt közreadhassuk, és mindannyian tanulhassunk belőle. Vajon milyen problémákkal küszködnek

Gépezzen? Vagy ne gépezzen?

A gyerekek életében egyre fontosabb szerepet játszik a számítógép. Az egyik leginkább kedvelt számítógépes tevékenységük a számítógépes játék. De vajon fejleszti-e gyermeked nyelvtudását, ha számítógépes játékokat játszik?

Angol szótanuló memóriajáték

Mára a nyelvtanulás megkönnyítésére készítettünk egy memóriajátékot. A kártyák segítségével szavakat tanulhattok, megismerkedhettek a zöldségekkel és a gyümölcsökkel.

Mivel töltsük a nyarat?

Minden évben komoly dilemmát jelent számomra, hogy tanuljon, ismételjen nyáron gyermekem vagy inkább hagyjam pihenni? A jó évkezdéshez új élményekre van szükség.Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.

Telefon:87/482-155, Mobil: 30/227-06-91
e-mail: info@varazsbetu.hu