Angoltanulás és motiváció

Mikor az angol nyelvtanulásról esik szó, mindig fontos kérdés a motiváció, azaz gyermeked érdeklődésének fenntartása a nyelvtanulás iránt. Vajon hogy érheted el, hogy gyermeked lelkes maradjon, és továbbra is örömmel tanulja az angolt?

Hasznos a tévé

Lehet arról vitatkozni, hogy a tévénézés (ideértve az internetes videókat is) káros vagy hasznos a gyerekek számára. Az én véleményem az, hogy függetlenül attól, hogy mit gondolunk erről, a gyerekek úgyis fognak tévét nézni. Ha pedig így van, akkor miért ne használnánk ki ezt a lehetőséget az angoltanulás érdekében?

Szerencsére az interneten rengeteg angol nyelvű mese és film érhető el. Elég felmenni a Youtube-ra, és már dől is az emberre a rengeteg videó. Csak tudjunk válogatni!

Little Red Riding Hood

Nézzetek együtt rajzfilmeket. Én személy szerint szeretem a régi típusú meséket, például a Piroska és a farkast (Little Red Riding Hood), vagy a Csipkerózsikát (Sleeping beauty), de természetesen vannak ennél újabb mesék is. Ha tudsz angolul, akkor olvashatsz angolul mesét, vagy hallgathattok és énekelhettek angol dalokat. Mindegyik fejleszti gyermeked szövegértését, kiejtését és bővíti szókincsét.

A rövid, egyszerű rajzfilmek, mesék általában csak alapvető nyelvtant és szókincset tartalmaznak, a képek és események pedig segítik a megértést.

Nem kell mindent megérteni!

Magyarázd meg gyermekednek, hogy ne akarjon minden egyes szót lefordítani és megérteni, mivel akkor az élvezet, a szórakozás eltűnik, és csak az idegesség és a feszültség marad.

Nem baj, ha nem érti meg tökéletesen a szöveget. Nézzétek meg többször a rajzfilmet, és olvassátok el többször a mesét. Természetesen ne többórás filmmel vagy több száz oldalas könyvvel kezdjetek! Fontos, hogy gyermekednek hamar sikerélménye legyen, mert így lesz kedve folytatni.

Ha gyermeked már idősebb, akkor előbb angol felirattal, később pedig már felirat nélkül nézzétek meg a filmet.

Olvass!

Ha gyermeked szereti a könyveket, akkor akár egyedül is olvashat. Ma már rengeteg regény beszerezhető egyszerűsített szöveggel, sok mellé cd is jár, amelyen a könyv meg is hallgatható.

Nagyon hasznosak az angol nyelvű képregények is. Ezekben rövidebb szövegek vannak és több kép, ezért sok gyerek jobban szereti őket, mint a hagyományos könyveket. Az interneten könnyen beszerezheted őket.

Tele vagyunk ötletekkel!

Ha szeretnéd, hogy gyermeked játékosan és gyorsan tanuljon meg angolul, akkor ismerkedj meg az Angolnyelvgyerekeknek.hu módszerével. 

Kattints ide, és tudd meg, hogy hogyan segíthetsz gyermeked angol nyelvtudásának fejlesztésében >>>

Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki


Az 5 legnagyobb hiba, mely hátráltat a nyelvtanulásban

Ha megkérdezném Tőled, mi a legnagyobb hiba, amit egy nyelvtanuló elkövethet, mit válaszolnál? Kicsi a szókincse? Rossz a kiejtése? Rosszul alkalmazza a nyelvtant? Legkevésbé sem!

Hogyan segíthetsz gyermekednek az angol nyelvtanulásban? 5+1 ötlet szülőknek

Nyelvet tanulni nem mindig könnyű, és ha gyermeked lemarad a többiektől, akkor hamar elcsügged, és elveszítik a kedvét. Vajon Te, szülőként hogyan segíthetsz neki? Mit tehetsz azért, hogy könnyebben tanulja a nyelvet, és jobb eredményeket érjen el?

Diszlexia és nyelvtanulás

Sok szülő panaszkodik, hogy gyermekének diszlexiája és tanulási nehézségei miatt gondjai vannak az idegen nyelv elsajátításával, és a nyelvvizsga megszerzésével. Vajon mi a megoldás?

15 tipp, mellyel a szótanulás szórakoztatóvá válik

A szótanulás, szókincsbővítés fontos része a nyelvtanulásnak. Sajnos monoton és unalmas. Legalábbis ezt mondják sokan. De vajon lehet-e a szótanulás kevésbé izgalmas vagy akár érdekes? Megszerethetjük-e a szótanulást?

Van nyelvérzéked!

Amikor a nyelvtudásról, vagy a nyelvtudás hiányáról beszélgetek valakivel, az egyik leggyakrabban ismételt érv: "Nincs nyelvérzékem!" Vajon mi is az igazság a nyelvérzékről?

Miért ne kellene nyelvet tanulni?

Sok szülő és pedagógus örült, amikor pár éve bevezették, hogy a diszlexiás diákok számára felmentést lehet adni a nyelvtanulás, pontosabban a nyelvtanulás értékelése alól. Én nem voltam közöttük. Vajon miért kell a diszlexiásoknak is nyelvet tanulni?

Három történet az angoltanulásról - Mások hogy oldják meg?

Pár nappal ezelőtt arra kértük a szülőket, hogy írják meg a gyermekük angol nyelvtanulásával kapcsolatos élményeiket. Hárman is elküldték történetüket, hogy azt közreadhassuk, és mindannyian tanulhassunk belőle. Vajon milyen problémákkal küszködnek

Gépezzen? Vagy ne gépezzen?

A gyerekek életében egyre fontosabb szerepet játszik a számítógép. Az egyik leginkább kedvelt számítógépes tevékenységük a számítógépes játék. De vajon fejleszti-e gyermeked nyelvtudását, ha számítógépes játékokat játszik?

Angol szótanuló memóriajáték

Mára a nyelvtanulás megkönnyítésére készítettünk egy memóriajátékot. A kártyák segítségével szavakat tanulhattok, megismerkedhettek a zöldségekkel és a gyümölcsökkel.

Mivel töltsük a nyarat?

Minden évben komoly dilemmát jelent számomra, hogy tanuljon, ismételjen nyáron gyermekem vagy inkább hagyjam pihenni? A jó évkezdéshez új élményekre van szükség.Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.

Telefon:87/482-155, Mobil: 30/227-06-91
e-mail: info@varazsbetu.hu